събота, 24 юли 2010 г.

i-100705-010_02 Език, роден от кръв и тирания

i-100705-010_02 Английският е на практика нов език, наложен на Британците - език, роден от кръв и тирания.
(Angliiskiat ezik e nov ezik za korennite Britanci)
Твърдостта, непреклонността на Британците е станала несъмнено ясна за Папата.
Затова той по същия модел както с „благославянето“ на кръстоносните походи решава да удави в кръв непокорния Православен Изток, така и с „благославянето“ на Норманското нашествие решава да удави в кръв непокорните Православни Британци – ревностни представители на Православния Запад.
Тези действия недвусмислено доказват сатанинския характер на папската ерес. Ето каква пълна противоположност е тя на Светото Православие – какво противене е тя против Христа Бога и против всичко що е от Него!
Едва след като се запознаят с тези факти, някои хора започват да долавят колко глупав и безсмислен е изразът „Църквата се разделила на Източна и Западна“ - който до тогава сляпо и без да се позамислят са повтаряли!
Норманско нашествие в Англия
Норманското нашествие започва с нахлуването в Англия на Уилиам Завоевателя (William the Conqueror) през 1066 г и неговия успех в Битката при Хейстингс, която завършва с норманско господство над Англия. Норманското нашествие е преломно събитие за английската история – един папски опит да разруши до основи, да измени, всичко що срещне по пътя си в Британия – даже и музиката! Има Британски Мъченици за Православна Църковна музика – избили са ги със стрели в Храма а те до края си не са преставали да пеят Църковните песнопения!
Някои се опитват да изтъкват политически а не еретически причини за Норманското нашествие - „Интересът на норманите към Англия произтича от втория брак през г. на английския крал с Ема, сестра на тогавашния “ (Уикипедия, Норманско нашествие в Англия).
Но това е убедително само за несведущите: то е разменяне местата на а) същността на нещата и б) на тяхното външно проявление.
Същността е – че Норманското нашествие както и Кръстоносните походи – еднакво имат за своя причина ненаситната жажда на Римския папа за власт и обогатяване - за световно господство. А външното проявление – то разбира се става чрез различни хитрини, уловки, машинации, движения човешки – този се оженил за онази, тя пък не знам какво си - и т.н...
Език, роден от кръв и тирания
Нов език. Това е! То не е единично мнение. Огромно множество представители на Британската интелигенция - писатели, учени, лордове, или просто Английски патриоти обичащи своята страна, твърдят че с Норманското нашествие – когато папската ерес измества Светото Православие - в Англия, заедно с насилното налагане на нова Религия, се установява също така:
- Ново Управление,
- нова Култура,
- нови Обществени взаимоотношения,
- нов Манталитет,
- ново Изкуство,
- нова Архитектура,
- нова Аристокрация,
- нов Език
- и даже нова История!
- или по-точно „подстригване“ на старата История до почти пълното й премахване от ума сърцето и паметта на народа, а даже и от Историческите Архиви и заменянето й с 0 (нула). То ест – с неверната информация, убеждение, представа че уж до единайсти век Англия нямала била История, няма въобще нищо, замълчава се историята на цял един народ - Английска История - и се насажда мътното мнение че историята на Англия уж започва от единайсти век и нататък.
Точно с тези думи, разбира се, няма да ви го кажат – но именно такова е мъгливото чувство, разбиране, усещане, представа, което се насажда от папщината в Англия. В училищата учат малките си че историята на Англия започва от единайсти век. Хубаво – а преди това какво е имало там? ... Мълчание.
Ето защо, ако ви се случи да пътувате и пребивавате в Англия, ако искате направете си нещо като лична анкета. Разпитайте тук там туземното население (то ест Англичаните) за тяхната История – и вие с удивление ще се убедите че преобладаващата част (да кажем около - 98 %) от туземците (то ест от Англичаните) не знаят собствената си История.
Ако желаете може спокойно да блеснете сред тях като им кажете че Историята на Англия не започва от единайсти век! Че има преди това цели десет века Православна Англия, през което време в Англия не е бил само Крал Артур и магьосника Мерлин, а има огромно множество Православни Светии, Преподобни аскети и безчислено множество Мъченици за Светата Православна Вяра! И че това е не Източна а – характерна Западна култура на Светата Православна Църква – която е проповядана непосредствено от Светите ученици и Апостоли Христови, като Свети Иосиф Ариматейски и др.
Бъдете уверени, че туземците (то ест Англичаните) ще ви гледат зяпнали и ще хлопат с очи – и не те, а вие ще сте прави!
i-100705-010_03 Море и Английски език.

___________________________

© 2009 - 2010,  John Spellchecker - Publisher, + Priest John (Vasilevski) – Author. All rights reserved! English Language

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари!

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.