събота, 24 юли 2010 г.

i-100705-010_04 Неправилните глаголи в Английския език

i-100705-010_04 Неправилните глаголи в Английския език – уникален феномен с безценно практическо приложение
(Nepravilnite glagoli v Angliiskia ezik/ Irregular verbs)
Един изумителен феномен в Английския език, който е обхванал в себе си лингвистика и история на развитието на езика, това са Неправилните глаголи в Английския език.
Ако се научим да използуваме пълноценно този феномен, той може да стане за нас едно малко лингвистично съкровище. Може да стане ключ, който да ни помогне бързо и качествено да повишим познанията си не само по Английски език, но и по който и да било друг език по света.
Що за странно изказване? - ще запита някой. И все пак няма нищо странно, а тъкмо напротив – всичко почива на желязна логика и най-вече – донася голяма практическа полза за всеки който се научи да използува този ключ.
Неправилните глаголи в Английския език – това са просто най-често срещаните глаголи в човешката реч. Защо? Ами просто защото те затова са и станали неправилни защото най-често са ги употребявали хората, говорещи Английски език: „изтъркали се“ от употреба и – станали неправилни.
Тъй че отбележете: Те са най-често употребяваните глаголи не само в Английския език, но и в който и да било език въобще!
Ето защо – ако Вие знаете и някой друг език, но го знаете слабо, недобре, а искате бързо и чувствително да повишите практическото си познание и да станете много по-мобилен при ползуването на този език, просто направете следното:
1. Снабдете се със списък на неправилните глаголи в Английския език – един обикновен файл, в който те са написани и, който можете да изтеглите безплатно от десетки хиляди места в интернет.
2. Преведете ги на езика на който искате да направите скок в подобряването на практическото си познание. Това е просто – 5 минути – една автоматична интернет-преводачка, например Google Translate, ще ви свърши работа.
3. Изучете внимателно тези глаголи, преведени на езика с който сега се занимавате.
Именно по причина че това а) са глаголи и, че те б) са най-често срещаните глаголи в който и да е език, след като ги изучите – вашият говор на усвоявания език рязко ще се повиши като качество и ще стане много по-мобилен.
Някои хора обичат да учат език ето по този начин: пишат думи на картончета – от едната страна на картончето е написана думата на родния език, а от другата – на новия език. А след това упражняващият се държи картончетата като тесте карти и хоп - погледне картончето от едната страна и се опитва да произнесе думата както е от другата страна.
Може точно това полезно упражнение да използувате в случая с неправилните глаголи като основа на упражнението. При това ако вие сте например Китаец и искате бързо да се усъвършенствате в усвояване например на Испанския, то ест – нищо общо с Английския нито вие като националност нито езика който усвоявате! И въпреки това – вземете като основа Неправилните глаголи в Английския, преведете ги на Испански и тях напишете на картончета. Нека тези картончета да са с цвят различен от картончетата, върху които пишете другите думи – за да може да дадете приоритет на тези глаголи и тях на първо място да изучавате.
Именно по причина че това са глаголи и, че те са най-често срещаните глаголи в който и да е език, след като ги изучите – вашият говор на усвоявания език рязко ще се повиши като качество и ще стане много по-мобилен.
Опитайте го! Много полезно упражнение с високо качество, сериозен практически резултат!

___________________________

© 2009 - 2010,  John Spellchecker - Publisher, + Priest John (Vasilevski) – Author. All rights reserved! English Language

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари!

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.